Actualiteiten uit de branche

byFlow en Beko Techniek presenteren 3D Food Printing op de Beko Najaarsdagen 2017

    byFlow, een van de weinige producenten wereldwijd van 3D Food Printers en... Lees meer

Nederlandse deelname aan “The Masters de la Boulangerie”

Starters orders for the 2018 Masters de la Boulangerie! Unique and exceptional, the global Masters de la Boulangerie competition will bring... Lees meer

Marquerithe Verheul benoemt tot directeur Beko

Marquerithe Verheul is met ingang van 10 april 2017 directeur van Coöperatieve Vereniging Beko. Zij vervult hiermee een nieuwe functie... Lees meer

Bakkerij Foolen maakt het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Voor het lekkerste Brabantse Worstenbroodje moet je naar Sint-Oedenrode. Jorrit Foolen van Bakkerij Foolen heeft de strijd om het Lekkerste... Lees meer

Sander Scholtens wint goud op NK Jeugdvakwedstrijden

Sander Scholtens uit het Noord-Brabantse Sint Anthonis heeft de eerste prijs in de wacht gesleept op het NK Jeugdvakwedstrijden bakkerij... Lees meer

Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken

Dinsdag 4 april streden tientallen MBO-leerlingen in zes verschillende brood- en banketklassen om het Nederlands Kampioenschap 2017. Alle kandidaten kregen... Lees meer

Dutch Bakery neemt PB Bake Off over

Dutch Bakery en de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment hebben PB Bake Off uit Rijen (NB) overgenomen. De producent en toeleverancier... Lees meer

Rabobank: ‘kansen in gezonde voeding’

Technologie gaat de Nederlandse consument de komende jaren helpen om gezonder te eten. Enerzijds door de kennis over gezonde voeding... Lees meer

Veel aandacht voor voedselverspilling op Horecava

AMSTERDAM – De Horecava besteedt komende editie veel aandacht aan voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel... Lees meer

Overname Zeelandia door Everbake is feit

BRUINISSE – De eerder aangekondigde overname van Zeelandia Technical Solutions door Everbake Group (Everbake) is geëffectueerd. Koninklijke Zeelandia Groep (Zeelandia)... Lees meer

Beko maakt programma Ondernemersdag bekend

Doen wat een ander niet doet. En hierin excelleren….  Dat is de titel van de Ondernemersdag van de Bakkerij 2017 van... Lees meer

Onderwijsvernieuwing VMBO

Vanaf 1 augustus 2016 worden er nieuwe examenprogramma’s voor de beroepsgerichte vakken ingevoerd in het vmbo. Daarmee ontstaan in het beroepsgerichte deel... Lees meer

IJssalon Wageningen stunt met insectenijs

Insectensnacks zijn al verkrijgbaar, insectenijs nog amper. IJssalon Antonio in Wageningen wil het een kans geven. Eerder introduceerde ijsmaker Antonio... Lees meer

Belgen bakken langste stokbrood ooit

Zestig bakkers uit België hebben het wereldrecord stokbrood bakken verbroken. Het brood heeft een afmeting van 133,35 meter.

Kapper mag geen wijntje schenken in Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein mag niet langer mengvormen van winkels en horeca, zoals kapperszaken waar een wijntje wordt geschonken, oogluikend toestaan.... Lees meer

Everbake tekent intentieovereenkomst voor overname Zeelandia Technical Solutions

Everbake en Zeelandia hebben een intentieovereenkomst getekend voor de overname van de bedrijfsactiviteiten van Zeelandia Technical Solutions (ZTS) door Everbake... Lees meer

NBT op Bakkersvak (stand K111)

06/03/2016 - 07/03/2016

Op 6-7 maart zal NBT-magazine met een eigen stand aanwezig zijn op Bakkersvak 2016. NBT zal in navolging op de... Lees meer

Door het oog van de bakker

18/01/2016 - 18/01/2016

Op 18 januari willen we vanuit Nederlandse Bakkerij Techniek een bijeenkomst organiseren waarbij we juist “de... Lees meer

Kansen en bedreigingen voor de supermarkten

Voor de periode 2015 – 2017 verwacht de Rabobank nauwelijks tot geen volumegroei. Detailhandel Food is minder conjunctuurgevoelig en profiteert... Lees meer

NBT-leden vergaderen bij Robèrt van Beckhoven

Op 11 juni bezochten 11 leden van de branchegroep Nederlandse Bakkerij Techniek, de bakkerijstudio van Robèrt van Beckhoven. Op... Lees meer

Directeur Rob Sars stopt bij Bakeplus

HAAFTEN – Rob Sars treedt per 1 augustus om privéredenen terug als algemeen directeur van Bakeplus, groothandel voor bakkers en... Lees meer

Bakkersvak: durf te vernieuwen

ROSMALEN – Van der Pol presenteert tijdens Bakkersvak een innovatieboekje met verrassende smaken onder het motto: durf te vernieuwen. “De... Lees meer

Minder bakkers, meer boerderijwinkels

Het aantal winkels in de foodsector daalt de laatste jaren sterk, vooral door door een daling van het aantal foodspeciaalzaken.... Lees meer

NBT-leden goed vertegenwoordigd op Bakkersvak 2015

De beste oliebollenbakker 2015 was aanwezig mogelijk gemaakt door EverBake Open stand van Kalmeijer... Lees meer

Fotoreportage: drukke en gezellige eerste dag Bakkersvak 2015

Bakkerswereld presenteert een serie eigen fotografische highlights van de drukke en gezellige eerste dag van Bakkersvak 2015, de tweedaagse vakbeurs... Lees meer

Geslaagde eerste dag Bakkersvak

De eerste dag van Bakkersvak, de vakbeurs voor de ambachtelijke bakker, is druk en succesvol verlopen. De eerste beursdag staat... Lees meer

Gezondheidsraadadvies inademing van schimmel alfa-amylase

Inademing van schimmel alfa-amylase op de werkplek kan leiden tot allergische luchtwegklachten. Dit is vooral een risico voor werknemers in... Lees meer

Paashaastaart

Vlot te maken kindertaart, aangepast aan het paasfeest. Een cakebeslag rijk aan garnituur, gebakken in bakringen. Middendoor gesneden en rechtstaand... Lees meer

Dawn bundelt merknamen

BREDA – Dawn Foods verandert de bestaande merken Caullet, Fruibel, Sucrea en Dethmers geleidelijk in de merknaam Dawn. De verpakkingen... Lees meer

NBT Bakkerijtechniek website en nieuwsbrief in een nieuw jasje

NBT heeft sinds vorige week een nieuwe website en sinds vandaag ook een nieuwe nieuwsbrief! De website is voor NBT... Lees meer

Bakkerij Schellens introduceert Feel Good; Brood met minder zout

Bakkerij Schellens heeft in samenwerking met Scelta Mushroom uit Venlo een productlijn ontwikkeld die aansluit bij mensen die bewust bezig... Lees meer

‘Al meer dan tweeduizend voorinschrijvingen Bakkersvak’

ROSMALEN – Al meer dan tweeduizend geïnteresseerden uit de bakkerijbranche hebben aangeven een bezoekje aan Bakkersvak 2015 te brengen op... Lees meer

Gevarieerde ‘Soesjesweek’ bij Bakkerij Schuurmans

Omdat op zondag 15 februari de Friese derby in het betaald voetbal, SC Cambuur-SC Heerenveen, op het programma staat, verkoopt... Lees meer

Finaleronde Leukste Bakker van start

ROSMALEN – Wie wordt de Leukste Bakker van Nederland? De verkiezing waarbij consumenten bepalen welke bakker wint, nadert zijn hoogtepunt.... Lees meer

IJsVak-Beurs in beeld

UDEN – Op dinsdag 3 en woensdag 4 februari vindt de IJsvak-Beurs plaats in evenementenhal Markant in Uden: dé ontmoetingsplek... Lees meer

Nominaties Leerbedrijf Bakkerij 2015

Bakkerij Verba in Brakel, Pijpers Brood & Banket in Venlo en Koopmans Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie in Tubbergen. Dat zijn... Lees meer

NBOV houdt werksessie online verkopen

De Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) wil graag weten wat voor bakkers de drempels zijn om ook op zoek... Lees meer

Finaleronde Verkiezing van de Leukste Bakker van start

In een korte finaleronde nemen de gemeentewinnaars het nu tegen elkaar op voor de provinciale titel en om de felbegeerde... Lees meer

Bakkersvak 2015

08/03/2015 - 09/03/2015

Het jaarlijkse event voor de complete bakkerijsector Het vertrouwde event voor de Nederlandse bakkerijsector staat voor de... Lees meer

NBT Ledenbijeenkomst

11/06/2015 - 11/06/2015

Bij Robèrt De locatie voor de komende ledenbijeenkomst is bekend. Op 11 juni zullen we als NBT "Bij Robèrt"... Lees meer

Heel Holland Bakt-winnaar komt met boek ‘Bakken met Menno’

Nadat 2,3 miljoen mensen hem in oktober 2014 Nederlands populairste bakprogramma zagen winnen, presenteert Menno de Koning donderdag 29 januari... Lees meer

Voorjaarsmagazine Family Brands inspireert bakkers

BOLSWARD – Deze week valt er bij alle klanten van Family Brands een kleurrijk magazine op de deurmat. Dit magazine,... Lees meer

Beko Bakkerij Techniek op IJsVak-beurs 2015

Beko Bakkerij Techniek maakt op dinsdag 3 en woensdag 4 februari 2015 zijn debuut op de IJsVak-beurs 2015 in evenementenhal... Lees meer

Lid worden?

Als NBT-lid heeft u vele voordelen. Lid van NBT worden is eenvouding en via onze website te regelen.

Lid worden van NBT

Bereikbaarheid

Nederlandse Bakkerij Techniek
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein
Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

T. 030 605 33 44
F. 030 605 32 08
info@nbt-bakkerijtechniek.nl