Bakkerij Schellens introduceert Feel Good; Brood met minder zout

Bakkerij Schellens heeft in samenwerking met Scelta Mushroom uit Venlo een productlijn ontwikkeld die aansluit bij mensen die bewust bezig zijn met voeding en toch lekker willen eten. Feel Good bestaat uit meerdere brood varianten, zowel grootbrood als klein brood. In de loop van 2015 zal het vitaliteitsassortiment, verder uitgebreid worden met producten met oa. noten, zaden, pesto’s, ontbijtgranen, allemaal met dezelfde kenmerkende product specifieke eigenschappen.

Natuurlijke smaakmaker
De producten in het Feel Good assortiment bevatten langzame koolhydraten en zijn verrijkt met gezonde vetten en vitaminen dankzij de toevoeging van superfoods. Er wordt minder suiker gebruikt en het zoutgehalte is gereduceerd dankzij het gebruik van umami, een natuurlijke smaakmaker die het brood wat pit geeft. In samenwerking met Scelta Mushroom introduceert Bakkerij Schellens het nieuwe vitaliteitsassortiment “Feel Good”.

33% Zout reductie
Afgelopen jaar hebben wij samen met de bakkers van Bakkerij Schellens ons paddestoel concentraat door ontwikkeld als smaakmaker voor brood. Het umami extract is een 100 % natuurlijk product met mogelijk mononatriumglutamaat ( MSG ) die het gebruik van zout vervangt en of aanzienlijk vermindert. Het concentraat bevat 95 % van de gezonde vitaminen en mineralen uit de paddestoel. Lekker en gezond. “De bakkers zijn er in geslaagd om het zoutgehalte met tenminste 33% te reduceren zonder concessies te hoeven doen aan smaak en structuur van het brood”, aldus Jan Klerken Jr, directeur Scelta Mushrooms

Gezond én smakelijk
“Onze klanten weten steeds beter wat ze wel en niet willen eten,” zegt Jan Rijkers, chef van de bakkerij van Schellens. “Mensen letten meer op de ingrediënten in brood en de voedingswaarde daarvan. Vanuit die gedachte en vanuit onze passie voor smaakvolle producten hebben we een productlijn ontwikkeld die niet alleen voedzaam is, maar ook erg lekker. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een haverbol met chiazaad. Dat is weer eens iets anders, heel gezond en reuze smakelijk!”

Bakkerij Schellens BV: Bakkerij Schellens is al 75 jaar succesvol als middelgrote ambachtelijke bakkerij met een eigen winkelconcept en een groeiend aantal zorginstellingen, hotel-recreatie en catering klanten in de regio’s Eindhoven, Tilburg en Nijmegen. Vanuit onze bakkerij in Son leveren wij dagelijks vers en ambachtelijk brood en banket aan onze winkels en zakelijke klanten. Ambachtelijke kwaliteit, de uitstekende producten en onze vertrouwde service en flexibiliteit zijn onze kernwaarde.

Scelta Mushrooms BV: Champignons zijn kleine wonderen. Ze zijn lekker en gezond, ze versterken ons immuunsysteem en maken ze ideaal snacks. In de afgelopen tien jaar is Scelta Mushrooms aanzienlijk gegroeid en hiermee is ook onze kennis en ervaring in het produceren van paddenstoelen toegenomen. De passie voor champignons is verankerd in onze familie. Deze passie in combinatie met kostprijs, innovatie, kwaliteit en klantenservice heeft ervoor gezorgd dat we nu een gevestigde en toonaangevende wereldspeler zijn.

Terug naar overzicht

Lid worden?

Als NBT-lid heeft u vele voordelen. Lid van NBT worden is eenvouding en via onze website te regelen.

Lid worden van NBT

Bereikbaarheid

Nederlandse Bakkerij Techniek
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein
Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

T. 030 605 33 44
F. 030 605 32 08
info@nbt-bakkerijtechniek.nl